Home » T&M Boomstamtafel

- Welkom bij T&M -


T&M staat voor Theo & Manon

Deze producten worden door ons samen gemaakt

 

De houthandel met openhaardhout is van Theo en als daar mooie boomstammen te voorschijn komen dan gaat mijn hartje sneller kloppen.

Theo zaagt de boomstammen op maat en samen maken we de stam klaar om er een tafeltje of een krukje van te maken.

 

Wij hebben allebei een passie voor klussen, overal hebben wij ideeën voor, maar alles direct oppakken dat gaat helaas niet. Wij hebben een aantal producten nu uitgewerkt en die worden binnen deze webshop aangeboden en daar zijn wij heel trots op.  Zo maken we de wereld en de mensen een stukje blijer door een mooie product te mogen maken ♥

 


- Boomstammen -

Er zijn verschillende soorten boomstammen en daardoor ook verschillende structuren en vormen van de producten. Ze krijgen allemaal een unieke uitstraling door middel van scheuren en/of kleur. Deze worden bepaald door hoe de stam verder droogt. Als de stam bijvoorbeeld binnen staat bij de kachel zal die er anders uit zien dan als die buiten in de regen zal staan

De boomstammen zijn netjes afgewerkt en onbehandeld. U kunt ze zelf in de wax of beits zetten om op die manier jou boomstam nog unieker en passend te maken voor in jouw interieur. 

De stammen kunnen in een heleboel maten gemaakt worden en dat is uiteraard allemaal bespreekbaar.

Op de pagina Boomstammen worden de diameter en prijsindicaties gegeven.

Ze zijn er met een kleine/grote diameters en in verschillende hoogtes te maken. Ben je geïnteresseerd laat het me weten via onderstaande link.

 

De boomstammen kunnen worden voorzien van wielen, stalen hairpin poten in drie maten (15, 25 en 35 cm) en meubelviltjes.

We hebben wielen van bouwhoogte 5cm & 10cm hoog.  De Hairpin tafelpoten zijn handgemaakt en gecoat met poedercoatingtechnologie voor de beste bescherming. Deze HSP 3 poten zijn extreem sterk en stabiel en vertegenwoordigen een moderne stijl uit het midden van de eeuw.

 

Er zijn ook echt bijzondere vormen die gezaagd worden. Als ik die voorbij zie komen dan kan ik niet anders om hier ook een mooie tafel of kruk van te maken. Deze maak ik helemaal compleet en worden dan aangeboden in de shop.  Hou de site dus goed in de gaten om de meest unieke boomstam te bemachtigen.

 

Dougy is toegevoegd aan onze webshop en die is te versturen via de Pakketdienst, hoe leuk is dat!

Sinds maart 2021 kunnen wij ook Palletzendingen aanbieden zie hiervoor meer informatie onder de klantenservice - verzenden.

Wij bieden bij alle losse producten een kleine pallet aan. Als je graag meerdere producten wilt bestellen en verzenden laat dit dan weten. Zodat we een passende verzending kunnen bieden. Letop! verzending mogelijk in heel Nederland met uitzonding van de Waddeneilanden

 

Hieronder een aantal voorbeelden en op de pagina ook mooie foto's van klanten:

Vragen en of Boomstam bestellen klik hieronder om op de juiste pagina te komen:


Plantenhangers / Plateau's 

De plantenhangers zijn gemaakt van schijven van boomstammen. Ik heb ze in drie maten en soorten en zullen allemaal uniek en bijzonder zijn.

Hiervan zijn twee soorten te versturen


meer voorbeelden en foto's van klanten te vinden op het Instagram account:


- Olie vatten -

Met olie vatten kan je heel veel maken!

Wij hebben een aantal producten die wij van olie vatten maken:

- Vuurtonnen

- Beschilderen en als verschillende mogelijkheden te gebruiken bijvoorbeeld als statafel

- Plantenbakken

- Dichte olievaten zijn ook te bestellen, zie de pagina.

 

De tonnen kunnen niet direct gebruikt worden om ze om te toveren naar een tweede leven.

Ze moeten  eerst behandeld worden zoals; schuren, roest  en vet vrij maken. Hierna komt er voor elke soort producten een voorbewerking.


- Vuurton -

Bij het maken tot een vuurton gaan we aan de slag met een slijptol.

Na het voor het eerst in gebruik nemen van de vuurton zul je zien dat alle verf die erop zit eraf gaat en de ton helemaal fantasie bruin wordt.

Vuur is altijd goed voor de gezelligheid & de warmte. Het maakt een avond altijd weer mooi & bijzonder.

Vragen en of Vuurton bestellen klik hieronder om op de juiste pagina te komen


- Plantenbak -

We hebben twee maten Olievat Plantenbakken 200liter vat Ø58xH92cm / 60liter vat Ø38xH58cm.

 

Bij een plantenbak hebben we eigenlijk alles gedaan wat we bij de ander producten ook moeten doen.

- Schoonmaken

- Kaal maken

- Roest en Vet vrij maken

- Primer & lakken/spuiten in de gewenste kleur. Wij hebben gekozen voor mat zwart als standaard kleur.

Wij werken met MoTip spuitlak en is bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden, is lichtecht en UV-bestendig. zodat we langer plezier hebben van deze mooie & stoere plantenbakken! 

 

Plantenbak groot (200liter) is voorzien van een 65 liter bak. De kleine plantenbak (60liter) is voorzien van een bak van 20 liter. Beide hangen ze aan de bovenzijde op de rand van het olievat.  

 

We raden aan de kunststof bak voor 1/3 te vullen met hydrokorels. Daar bovenop komt dan de aarde en de beplanting. Vul de kunststof bak niet helemaal tot de rand, maar laat ongeveer 10 cm over. Zo wordt het gewicht bovenin niet te zwaar en gaat de plantenbak langer mee!

Onze olievaten zijn een circulair product die wij een tweede leven geven. Zo kan het voorkomen dat er een krasje of een klein deukje op de olievaten zit. Dit geeft het product extra karakter!

 

De plantenbakken kunnen gewoon op de grond gezet worden.  Ook is op een autoband super leuk of met vier wielen onder. De wielen kunnen als optie gekozen worden. Er zullen 4 zwenkwielen van 10cm onder gemaakt worden waarvan 2 met rem.

 

Er is ook een mogelijkheid om een tondrager tbv 200 liter met wielen zelf aan te schaffen ter waarde de kosten hiervan liggen tussen de 50-80 euro.

Hiervan hebben wij een voorbeeld liggen.

Vragen en of een Plantenbak bestellen klik hieronder om op de juiste pagina te komen


- Beschilderen Ton -

Bij het beschilderen van een ton of die nu open of dicht is moet  de ton helemaal egaal zijn. Hierna komt er een primer laag op om vervolgens aan de slag te kunnen met verf. De verf die ik gebruik is op Acryl basis. Dit kan een tekening, afbeelding, tekst of idee zijn die aangeleverd wordt.  

 

Het wordt uiteraard wel geschilderd in de stijl die Creatief Tijssen heeft. Dit zit wel in de abstracte schilderskunst. Heb je ideeën? Alles kan besproken worden!

Nadat de afbeelding/tekst erop staat kan de ton drogen. Nadat de ton droog is worden de tonnen behandeld met blanke vernis zodat de afbeelding er goed opblijft zitten.

Kosten in overleg. Dit is altijd maatwerk.