- Welkom bij T&M -


T&M staat voor Theo & Manon

Deze producten worden door ons samen gemaakt.

 

De houthandel met openhaardhout is van Theo en als daar mooie boomstammen te voorschijn komen dan gaat mijn hartje sneller kloppen.

Boomstammen moet eerst gedroogd zijn voordat wij ze bij T&M kunnen gebruiken. Hiervoor kan het soms zo zijn dat een boomstam de eerste twee jaar nog niet gebruikt kan worden. Daarom hebben wij een heleboel voorraad stammen gezaagd en ongezaagd.

 

 

Theo zaagt alle boomstammen netjes op maat. Wij maken gebruik van kettingzagen. Als dat gebeurd is dan worden deze netjes met naam onder een afdak gezet. Soms hebben wij aanvragen al een half jaar van te voren. Dit is voor het droogproces nog beter!

 

Als de stammen gezaagd zijn dan kom ik om de hoek kijken. Ik plan de stammen netjes in zodat ik weet wanneer ik een stam af moet hebben. Op het moment dat ik ermee ga beginnen zal ik er voor zorgen dat de stammen goed ontschorst, schoon en glad gemaakt worden. Er is sinds 2022 meer keus aan wielen, poten en kleuren gekomen. Daar ben ik zeer blij mee! Wensen, Maak ze bespreekbaar!

 

Wij hebben allebei een passie voor klussen, overal hebben wij ideeën voor, maar alles direct oppakken dat gaat helaas niet. Wij hebben een aantal producten nu uitgewerkt en die worden binnen deze webshop aangeboden en daar zijn wij heel trots op.  Zo maken we de wereld en de mensen een stukje blijer door een mooie product te mogen maken ♥

 


- Boomstammen -

Alle boomstammen die wij op ons erf geleverd krijgen zijn stammen die zijn of gekapt uit veiligheid of ze zijn ziek. Wij proberen op deze manier een tweede leven te geven aan een stam.

 

Er zijn een hoop verschillende soorten boomstammen en daardoor ook verschillende structuren en vormen van de producten. Ze krijgen allemaal een unieke uitstraling door middel van scheuren en/of kleur. Deze worden bepaald door hoe de stam verder droogt. Als de stam bijvoorbeeld binnen staat bij de kachel zal die er anders uit zien dan als die buiten in de regen zal staan

De boomstammen zijn netjes afgewerkt en onbehandeld. Wij kunnen de stam eventueel op aanvraag in de olie, lak of een kleur geven. Ook kunt u zelf de stam een nabewerking geven. 

Doordat de bomenkap en de aanvoer van stammen sinds 2022 minder is geworden zijn voor ons de prijzen wel iets omhoog gegaan. De nieuwe gezegd is niet voor niets Hout = Goud. Wij kunnen vertellen dit is absoluut de waarheid! 

 

De stammen kunnen in een heleboel maten gemaakt worden en dat is uiteraard allemaal bespreekbaar.

Op de pagina Boomstamtafels worden de diameter en prijsindicaties gegeven, dit zijn voorbeelden om inzicht te geven in wat de mogelijkheden kunnen zijn.

Stammen zijn er in hele kleine & grote diameters en in verschillende hoogtes te door ons te zagen, dit aanbod ligt bij ons op het erf. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een mail, Whatsapp zodat wij de wensen kunnen bespreken.

 

Alle boomstamtafels / krukjes kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld wielen, stalen poten in diverse maten. Als ze plat op de grond komen te staan dan kunnen we er voor kiezen om te uit te rusten met stevige mooie meubelviltjes. Dan komt de stam ongeveer een halve centimeter van de grond te staan. De boomstam blijft dan lekker ademen. 

 

We hebben op dit moment een aantal soorten wielen met een bouwhoogte van 5cm, 10cm & 11cm hoog.  Dat zijn wielen die met of zonder rem zijn en uitgekozen op dat ze een behoorlijk gewicht kunnen hebben.

Ook zijn er sinds 2022 een aantal soorten stalen poten bijgekomen. Naast de Hairpin tafelpoten hebben wij nu ook vierkante en ronde retro poten laten maken. Ze zijn allemaal met de handgemaakt en gecoat met poedercoatingtechnologie voor de beste bescherming. Ze zijn allemaal extreem sterk en stabiel en vertegenwoordigen een moderne stijl uit het midden van de eeuw.

 

Als wij binnen de houthandel bezig zijn met openhaardhout maken dan komen wij echt hele mooie stukken stam tegen. Deze bijzondere vormen zagen we dan op bepaalde hoogtes die veel worden aangevraagd en zetten we dan al in kooien netjes onder het dak om te laten drogen. Ze zijn voorzien van een jaartal en zo weten wij wanneer deze stammen uitgekozen kunnen worden door jullie om er een mooie unieke tafel van te maken. Soms kan je opslag verliefd zijn op die ene stam. En ik kan jullie vertellen. Dat gebeurd. Niet alleen door ons maar ook door vele lieve klanten die een kijkje zijn wezen nemen. 

 

Ook komt het voor dat ik zelf helemaal blij wordt van een bepaalde stam of juist een stam die veel in trek is. Deze maak ik dan al helemaal compleet af zoals ik denk dat die moet zijn en die worden als voorbeeld maar ook als direct op te halen product aangeboden in de webshop en de studio. Soms wil je namelijk niet wachten en soms komt er iets voorbij waar je gelijk denkt dat is hem!

 

2021 - Sommige items verzenden we via een Koeriersbedrijf die wij kunnen inschakelen. Bij dit koeriersbedrijf en bij ons zelf zie hieronder kunnen wij ook bijvoorbeeld als je een hele grote bestelling hebt een directe bezorging aanvragen zodat het bij ons wordt geladen en direct wordt geleverd.

 

Hoera, 2022! Bezorgen met onze eigen bezorger! Wij hebben sinds kort de beschikking op een eigen bezorger. Veilig & Netjes op aanvraag geleverd. Wat wil je nog meer.

Bij deze optie kijken we naar reisduur/kilometers en ook naar de aangevraagde order. Is het brengen met een een personenauto, bus of een aanhanger. Deze optie is op aanvraag en dan zullen wij een passende aanbieding doen. 

 

Letop! verzending mogelijk in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden

 

Hieronder een aantal voorbeelden en op de pagina Boomstamtafels ook mooie foto's van klanten: